Lumijoen hirsikoulu

Uusi hirsikoulu rakentuu piakkoin myös Lumijoelle. Kohteen suunnittelu nojaa perinteiseen hirsirakentamiseen yhdistettynä puu-alapohjaan lankkulattioineen. Arkkitehtuurista vastaa Luo arkkitehdit Oy ja KVR-urakoitsijana toimii Rakennusyhtiö Observo Oy.

 

 

Terveellisyys, perinteisyys – hirsirakenteinen moderni oppimisympäristö

 

Lumijoen hirsikoulu on raikas uuden ajan koulurakennus. Koulun teemoiksi on linjattu terveellisyys, perinteisyys, hirsi ja moderni oppimisympäristö. Nämä teemat heijastuvat kaikissa koulun suunnitteluun liittyvissä valinnoissa suurista linjoista yksityiskohtiin.

Rakennus koostuu kahdesta harjakattoisesta hirsisestä rakennusmassasta, joista toinen mukailee Lumijoen kylänraittia ja toinen ottaa suuntansa olvien koulurakennusten koordinaatistosta. Uusi koulu muodostaa suojaisen kyläkoulumaisen pihapiirin yhdessä koulun päärakennuksen ja vanhojen suojeltujen koulurakennusten kanssa.

 

 

 

Rakennus jakautuu kolmeen osaan: kahteen hirsikehään, jossa sijaitsevat opetusluokat, sekä väliin jäävään pystyrunkoiseen osaan, jossa sijaitsevat aula- liikenne ja märkätilat. Kaikilla osilla on omat ilmanvaihtokonehuoneensa. Opetustilat toteutetaan täysin kuivina tiloina. Luokkien yhteiset käsienpesupisteet sijaitsevat aulatiloissa rakennuksen keskiosalla, johon on keskitetty rakennuksen kaikki kosteat tilat.

Hirsiseinät sisällä jätetään käsittelemättä tai likaantumissuojataan kevyesti. Hirren lisäksi muutkin sisäpintojen materiaalit ovat hygroskooppisia, eli ne tasaavat sisäilman kosteutta. Koulu toteutetaan ilman muovimaaleja, -pinnoitteita ja -kalvoja. Puumateriaaleja käytetään mahdollisimman paljon. Lattioihin ei tule missään mattopinnoitteita. Rakennukseen ei tehdä alas laskettuja kattoja vaan asennukset jätetään turvallisesti näkyviin. Luokkatilojen kattopintana on hygroskooppinen, vaimentava puumagnesiittilevy.

Tutustu muihin referenssikohteisiimme:

Niemenharjun matkailukeskus »

Tokmanni-myymälä Haukiputaalle »

Uusi Lidl-myymälä Oulun Karjasillalle »

Liminganlahden luontokeskus »

Fermion Oy Orion »

Haukiputaan paloasema »

Ammattiopisto Luovi »

Kuukkelin päiväkoti »

Observon toimitila »

Oulun Vesi liikelaitoksen toimitilan peruskorjaus »