Liminganlahden luontokeskus

Liminganlahden luontokeskus

Rakennusyhtiö Observo oli urakoimassa uutta Liminganlahden luontokeskusta ja sen näyttelyä. Näyttelyn rakentamisessa mukana oli myös oululainen SataC Oy sekä muita alihankkijoita. Luontokeskuksen toimintaa tukevat muun muassa Metsähallitus, Limingan kunta, Finavia ja Vipuvoimaa EU:lta projekti. Luontokeskus valmistui vuonna 2012.

Keskuksen sydämenä toimii Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -niminen näyttely. Tekemistä on tarjolla kaiken ikäisille. “Näyttely on tarkoitettu tavallisille ihmisille, joilla on kiinnostusta luontoa kohtaan. Muutkin kuin aktiiviset lintuharrastajat saavat tästä paljon irti”, vakuuttaa luontokeskuksen hoitaja Ulla Matturi, joka on myös käsikirjoittanut näyttelyn. Luontokeskus tulee olemaan jatkossa käytössä ympärivuotisesti. Näyttelyn lisäksi uusia tiloja ovat auditorio, kokoustila sekä myymälä- ja toimistotila. (Kaleva.fi)

 

 

Liminganlahden luontokeskuksen näyttelyssä “Lintujen kahdeksan vuodenaikaa” tutustutaan vuoden kulkuun lintujen näkökulmasta. Näyttelyn pääosassa on Liminganlahden runsas linnusto, mutta samalla tarkastellaan lintujen elämää yleisestikin. Löydät myös tietoa lintujen aisteista, pesinnästä, muutosta ja sulkasadosta.

 

Näyttely raottaa siivekkäiden salaisuuksia koettavaksi kaikilla aisteilla. Lintujen elämää ulkona tarkkailee Lamunkarin videokamera, josta näet suorana elävää luonto-ohjelmaa. Hanhien ja sorsien suosikkipaikalle saattaa lennähtää myös harvinaisempia vierailta. Luontokeskuksen läheisyydessä sijaitsevalla Virkkulan lintutornilla näkee lennokasta menoa aamusta iltaan. Matalampi katselutasanne polkuineen on myös esteetön.

Tutustu Liminganlahden luontokeskukseen.

 

 

Tutustu muihin referenssikohteisiimme:

Lumijoen hirsikoulu »

Niemenharjun matkailukeskus »

Tokmanni-myymälä Haukiputaalle »

Uusi Lidl-myymälä Oulun Karjasillalle »

Fermion Oy Orion »

Haukiputaan paloasema »

Ammattiopisto Luovi »

Kuukkelin päiväkoti »

Observon toimitila »

Oulun Vesi liikelaitoksen toimitilan peruskorjaus »