Tilaaja
Iin kunta
Pinta-ala
930 m2
Urakkamuoto
KVR-urakka
Valmistumisvuosi
2016
Iin keskuskeittiö mahdollistaa kestävät energiaratkaisut
Keskuskeittiö rakennettiin terveyskeskuksen välittömään läheisyyteen. Se valmistui vuonna 2016.
Iin ateriapalveluissa valmistetaan päivittäin noin 3000 ruoka-annosta. Pinta-alaltaan 930 neliömetrin kokoisen, puurakenteisen keskuskeittiön toiminnassa perusajatuksena on kestävä kehitys. Energialähteinä ovat maalämpö ja oman katon tuottama aurinkoenergia. Lisäksi lämmityksessä hyödynnetään kylmälaitteiden kompressoreiden tuottama lämpö. Kylmävalmistusta varten keittiöllä on oma suljetulla järjestelmällä toimiva jäävesipankki.
Keskuskeittiön rakentanut Rakennusyhtö Observo Oy on sitoutunut vastuulliseen toimintaan, yritykselle myönnetyn ISO 14001 -ympäristösertifikaatin mukaisesti.